четвртак, 23. април 2015.

Još 7 dana za slanje priloga na konkurs za priču i esej, tema: stranac

Udruženje Oksimoron raspisuje konkurs za priču ili esej sa temom – stranac.
Na konkurs se mogu slati prilozi pisani na srpskom ili srodnim jezicima koji se razumeju bez prevoda, obima do 20.000 slovnih znakova. Biće uzeti u obzir isključivo prilozi koji prethodno nisu objavljivani u štampanom ili elektronskom obliku.
Rok za slanje radova je 30. april 2015. godine. Rezultati će biti objavljeni na blogu Oksimorona, najkasnije do 30. juna.
Priloge slati isključivo elektronskim putem, kao prikačeni word dokument u doc ili docx formatu, na mejl: oksimoron2012@gmail.com

Udruženje Oksimoron će izdvojiti najuspelije radove i objaviti ih u zborniku, u elektronskom i štampanom izdanju. Biće organizovana promocija samog zbornika.

Zašto stranac?
Proteklo je više od sedam decenija od kada je objavljen Kamijev „Stranac“. Mnogo toga se u tom periodu izmenilo. Da li je danas stranac isto što je u to vreme bio? Kako ga doživljavamo danas? Kao pretnju, izazov, tajnu, zagonetku? Kao sopstveno, otkrivajuće ili izobličavajuće ogledalo? Kao podstrek? Kao neprijatelja? Ili kao nešto sasvim drugo?
Uznemirava li nas, odbija ili privlači svojom različitošću?
Pokušavamo li ili odbijamo da ga razumemo?
Ko je stranac u globalizovanom dobu?
Koliko smo strani sebi? Koliko nam je stran svet, koliko nam je tuđa civilizacija u kojoj živimo?
Da li nas odstranjuju ili se odstranjujemo sami?
Da li je stranstvovanje izbor, pobuna, kazna, odbacivanje?

Projekat „Preispitivanja“
Ovo je drugi konkurs iz projekta „Preispitivanja“. Udruženje Oksimiron je u 2014. godini, povodom 99 godina od objavljivanja Kafkine priče „Preobražaj“, realizovalo konkurs sa temom – preobražaj. Pristigao je veliki broj kvalitetnih priloga a najuspeliji su ušli u zbornik „Preobražaji“, objavljen u štampanom i elektronskom izdanju.

Za sve dodatne informacije na raspolaganju su vam mejl: oksimoron2012@gmail.com i telefon: 065 201 6822.

Web: www.oksimoron2012.blogspot.com
Facebook: www.facebook.com/oksimoron.beograd