недеља, 17. фебруар 2013.

Briselovizija

Briselovizija je tv kanal osnovan zarad bolje informiranosti građana Evrounije ali i onih “varvarskih naroda" koji kruže oko nje kao izgladneli vukovi. Praznih stomaka, podvijenih repova i užagrenih očiju. Treba ih posmatrati, dražiti i LAGANO DRESIRATI. Dok se ne pretvore u pse. Verne pse. Biće tu i psića da kefću. Može biti zabavno. Keftanje nije režanje.

Evrounijani i Evrounijanke (Evropljani su sličniji onim varvarima kjoji kruže oko Evrounije –recimo, neizdresirani, već slobode željni Ljudi) biće obaveštavani o svim birokratskim pomacima koji će doprineti boljem standardu ispiranja mozgova, propiranju i podmlađivanju staračkih tela (sve po propisu), uparađenom šetanju kloniranih drugosti i davanju svih prava prvosti ako zasluže poštovanje drugosti.
Dizajn Briselovizije je pastelan sa ponekim drečavim tonom da bi se izbegla monotonija. Evrounijati i Evrounijatkinje traže opuštajuće slapove sa ekrana kada se vrate iz svojih virtuelnih svetova spolja. (Paradoks ovog vremena je da se više ne zna gde su granice virtuelnih i stvarnih svetova, čak ni na nivou ličnosti).
Dakle, stvaran je ekran, a virtuelne su ulice kojima se Evrounijati i Evrounijatkinje kreću. Postoje ali se zaobilaze jer se ne sme naleteti na one pse koji reže a koji su probili granice Evrounije. Zaboga, nisu oni njihova drugost koju treba poštovati. Oni su opasnost i treba ih umiriti.
Briselovizija javlja da se užurbano radi na pronalasku ošamućujućih sredstava koja će MILOSRDNO deliti tim recidivima nekog sveta u kome je bilo gladnih tela i gladnih duša.Gladna tela traže hleba, a gladna duša ganja mehuriće ideja o slobodi, humanosti, duhovnosti, moralnim imperativima.
Zaludan posao. Briselovizija lepo kaže – hvatajte veštine, manite se humanističkih trabunjanja.
Briselovizija se emituje iz Brisela, birokratskog glavnog grada Evrounije. Naziv grada dolazi od staroholandske složenice Bruoscella, gde reč "bruos" znači močvara, a reč "sella"znači dom. DOM U MOČVARI.
Jezik je čudo.
Pratićemo program i emisije Briselovizije.
Koja se emituje iz močvare.