уторак, 20. август 2013.

Klub kreativnog čitanja „Vergilije“!

Prvi put u Srbiji!
Izazov! Za radoznale duhom! Za strastvene književne putnike!
Klub kreativnog čitanja „Vergilije“ vam pruža izazovna i uzbudljiva putovanja kroz klasična i savremena književna dela velikana svetske i srpske književnosti.
Svako književno delo je svet za sebe. Sa sopstvenim koordinatama, zakonitostima, pejzažima, žiteljima. Sa vlastitim jezikom.
Kroz te svetove će vas provesti iskusni i nadahnuti književni vodiči koji su ih upoznali, istražili i snažno doživeli. Predstaviće vam ih na svoj način, onako kako su ih sami videli.

Pomoći će vam da otkrijete skrivene tajne moćnih i raskošnih književnih svetova. Ohrabriće vas da i sami tragate i podržati u tom traganju.
Steći ćete drugačiji, izazovniji, dublji uvid u književna dela ali i u sebe same. Čitanje nije zabava. To je uzudljiv susret koji nas i same menja. Čini nas drugačijim i bogatijim. Ponekad izazove u nama pravi zemljotres.
Taj potres nas navodi da čitanjem istražimo svet u sebi i oko sebe, da postanemo ličnosti, a ne čestice u masi, da formiramo ukus, steknemo etičku i intelektualnu orijentaciju.
Imaginacijom stižemo tamo gde fizički nikada ne bismo stigli.
Čitanje je umeće koje se razvija i nadograđuje. Vodiči Književnog kluba „Vergilije“  će vam u tome pomoći.

Udruženje „Oksimoron“ vas poziva da se učlanite u Klub kreativnog čitanja „Vergilije.“
Putovanja počinju najesen. Kroz svaki književni svet se putuje četiri nedelje.

Ukoliko želite da dobijate obaveštenja o aktivnostima kluba, pošaljite mejl sa subjectom ili porukom: "Prijava na mejling listu" na oksimoron2012@gmail.com

Za sva dodatna obaveštenja u vezi učlanjivanja, načina rada i rasporeda putovanja na raspolaganju vam je mejl:
oksimoron2012@gmail.com
Web: www.oksimoron2012.blogspot.com